Hoe vaak moet ik het filter vervangen?

Dit is de meest gestelde vraag van klanten. U moet hier natuurlijk over nadenken voordat u besluit een apparaat te kopen, omdat het sterk verband houdt met de kosten op lange termijn.

De meeste luchtreinigers hanteren simpelweg de tijdtelmethode, bijvoorbeeld: voor drie maanden, voor zes maanden. Deze methode houdt echter geen rekening met ieders persoonlijke situatie. Gezin Jansen met twee volwassenen, twee kinderen en twee honden moet bijvoorbeeld de filters eerder vervangen dan familie Charlotte met twee volwassenen. De nadelen van dit traditionele systeem zijn:

  • Gezin Jansen loopt onwetend een gezondheidsrisico vanwege (te) late filtervervanging.
  • Familie Charlotte verspilt geld door te vroege filtervervanging.
  • U vergeet de datum van installatie te noteren, of op tijd het filter te vervangen.

Het HEPASmart filterbeheersysteem van Brise Care is het nieuwste innovatieve systeem, dat al die nadelen volledig overwon en zelfs extra voordelen biedt. Dit unieke systeem berekent de levensduur van het filter dynamisch, op basis van uw persoonlijke levensstijl en de continue monitoring van uw leefomgeving. Omdat het rekening houdt met deze belangrijke factoren, wordt u real time geïnformeerd over het gebruik van filters en wordt u er automatisch aan herinnerd het filter op tijd te vervangen, niet te laat en niet te vroeg. Het systeem kan u zelfs adviseren welk type filter geschikt is voor uw thuissituatie.

Lees meer over “Hoe belangrijk is vervanging van het filter op het juiste moment?”

De geschatte gemiddelde levensduur is echter:

Voor luchtreiniger C200:
Carbon pre-filter: 03 maanden
Combo main-filter: 08 maanden

Voor luchtreiniger C360:
Carbon pre-filter: 03 maanden
Odors main-filter:12 maanden

Houd er rekening mee dat deze geschatte levensduur is gebaseerd op het feit dat het apparaat 24/7 AAN staat in een huis met twee volwassenen. Afhankelijk van ieders situatie kan de levensduur van het filter langer of korter zijn, maar we zijn er zeker van dat geen eurocent wordt verspild.

Lees meer over ons multi-effect filtersysteem

Er zijn andere soorten luchtfiltersystemen, zoals met ionisatie of elektrostatische neerslag, waarbij u het filter niet hoeft te vervangen. Welnu, we raden een dergelijk systeem niet aan voor thuisgebruik. Met die systemen ‘wast’ u het filter, in plaats van het te vervangen door een nieuw filter, enkel uit economisch oogpunt. Stof- en ultrafijne deeltjes zijn zo klein dat ze moeilijk met het blote oog zijn waar te nemen. Hoe kun je er dan zo zeker van zijn dat het filter echt wordt schoongewassen, en zonder secundaire vervuiling?

Share this Press article
分享在 facebook
分享在 twitter
分享在 linkedin
分享在 tumblr
分享在 telegram
分享在 email
分享在 reddit
\