Welke norm definieert uw luchtreiniger als 'goede' luchtkwaliteit?

Het belangrijkste mondiale luchtkwaliteitsprobleem van de afgelopen decennia is fijnstof, vooral deeltjes kleiner dan 2,5µm, doorgaans PM2.5 genoemd. Een goede luchtreiniger meet ook PM2.5. Zo niet, overweeg dan beter niet om deze te kopen.

Meer over PM2.5

PM2.5 wordt vaak in huis waargenomen, en is afkomstig van bijvoorbeeld kaarsen, koken, de open haard etc. Tijdens de winter in Nederland krijg je zelfs een hogere PM2.5-concentratie in huis als je buren hun huis verwarmen met een houtgestookte open haard. Welnu, een HEPA-luchtreiniger kan je helpen ervan af te komen en de PM2.5 laag en onder een veilig niveau te houden. Zolang het onder het veilige niveau blijft, laat het apparaat je ‘goede luchtkwaliteit’ zien.

Maar wat is eigenlijk ‘veilig niveau’?

Logischerwijs moet een luchtreiniger snel reageren als de PM2.5 boven het veilige niveau uitkomt. De vraag is dus: welk ‘veilig niveau’ gebruikt je luchtreiniger? Heb je je ooit afgevraagd wat het betekent als deze vermeldt dat de luchtkwaliteit op dat moment ‘goed’ is?

Volgens de WHO (World Health Organization / Wereldgezondheidsorganisatie ) is de concentratie 25µg/m3 (24-uurs gemiddelde) over het algemeen gedefinieerd als het veilige niveau PM2.5, terwijl verschillende landen elk een eigen norm hebben. China definieert bijvoorbeeld 75µg/m3 als het veilige niveau, wat veel hoger is dan dat van de WHO. Dus gebruik je een luchtreiniger uit China, dan laat deze nog steeds ‘goede’ luchtkwaliteit zien, terwijl het PM2.5-niveau in huis zelfs 65µg/m3 hoog kan zijn, terwijl je denkt dat er schone lucht wordt geleverd.

Hoe weet ik welke PM2.5-standaard mijn luchtreiniger gebruikt?
Ben je in het bezit van een BRISE-luchtreiniger – C360 of C200 – dan hoef je niet te twijfelen, want je kunt altijd kiezen welke standaard je graag gebruikt, zoals van Europa, VK, VS, Taiwan of Algemene WHO-standaard. De standaardinstelling is Europees.
Heb je een andere luchtreiniger dan BRISE, raadpleeg dan de originele merkfabrikant. We hebben dan namelijk geen antwoord voor je op deze vraag.
Het nieuwste model BRISE-luchtreiniger, de C360, is zeer efficiënt, en kan zelfs gelijktijdig PM 0,3 / 1 / 2,5 / 10 detecteren én de mogelijke verontreinigende stoffen of allergenen analyseren.

Share this Press article
分享在 facebook
分享在 twitter
分享在 linkedin
分享在 tumblr
分享在 telegram
分享在 email
分享在 reddit
\