BRISE helpt pandemie te voorkomen in historische gebouwen

Er is steeds meer aandacht voor de luchtkwaliteit en het belang van schone lucht voor uw gezondheid, in het bijzonder de impact van luchtvervuiling op uw longen. Dat geldt niet alleen voor de buitenlucht, maar zeker ook voor de lucht in huis. Nog te weinig mensen beseffen dat de lucht binnen vaak vervuild is en kan leiden tot gezondheidsklachten. BRISE wil mensen bewust maken van het belang van schone lucht.

In gebouwen is voldoende ventilatie nodig. Dit reduceert verspreiding van ziekteverwekkers die luchtweginfecties veroorzaken, zoals het coronavirus. Goede ventilatie is niet alleen van groot belang voor schone lucht en uw gezondheid, maar ook voor behoud van het gebouw.

Het is lastig vast te stellen wanneer er sprake is van een slechte luchtkwaliteit. De ventilatie in oudere, met name historische gebouwen is vanzelfsprekend niet altijd optimaal. Maatregelen van het RIVM in acht nemen is een eerste vereiste. Vervolgens is het zaak de ventilatie waar mogelijk te verbeteren. Dit is lastiger in het koudere seizoen, zeker in de winter.

We spraken met Jan Bakker, voormalig arts in het Amsterdam AMC ziekenhuis, die koos voor de installatie van BRISE-luchtreinigers in een historisch, 18 e eeuws gebouw

BRISE-luchtreiniger is een uitstekende aanvulling op de reeks maatregelen ter voorkoming van gezondheidsproblemen en verspreiding van virussen en bacteriën. Het meervoudige effect van het BRISE-filtersysteem maakt binnen enkele uren de uit de lucht gefilterde virussen en bacteriën onschadelijk. Zodoende verspreiden ze zich niet in het filter. Het effectieve ‘Breathe Bio’;-filter beschikt over TiO2-coating, dat reageert met UV-licht om micro-organismen in het filter onschadelijk te maken. Wil je meer weten, bezoek dan onze website

Share this Press article
分享在 facebook
分享在 twitter
分享在 linkedin
分享在 tumblr
分享在 telegram
分享在 email
分享在 reddit
\