De pollen pieken… help, hooikoorts

Het is midzomer en de bijvoetplanten staan volop in bloei, zo horen we van Jaco van Wezel (Weeronline) en Arnold van Vliet (Wageningen University). De piekperiode houdt aan tot 11 augustus; rond eind augustus is het bijvoetpollenseizoen weer voorbij.

De zomer is heel fijn, maar voor mensen met hooikoorts is het een marathon zonder einde. Hooikoorts is een vorm van allergie, met vervelende symptomen. In dit artikel van de Wageningen Universiteit lees je er meer over; een gedeelte ervan lichten we hier uit:

"Allergie is een ziekte die gedeeltelijk erfelijk is bepaald en waarbij de omgeving belangrijk is om de erfelijke aanleg tot uiting te laten komen. Bij allergie reageert het immuunsysteem niet alleen op schadelijke indringers, maar ook op onschadelijke stoffen in je voeding, zoals tarwegluten, en in de lucht die je inademt, zoals stuifmeel van grassen of berkenbomen en deeltjes van de huisstofmijt. De schade in het lichaam ontstaat dan niet door de binnendringende stof, maar door de veel te hevige reactie van het eigen immuunsysteem."

De stuifmeelpollen die de hooikoorts veroorzaken, zijn afkomstig van verschillende soorten planten. Sommige pollen zijn nog kleiner dan 6µm en dringen gemakkelijk onze huizen binnen, ook met de ramen dicht. Ze zijn op zich onschadelijk, maar alarmeren het immuunsysteem van mensen met hooikoorts. Daarmee neemt het risico toe dat zich dit in een later stadium van je leven ontwikkelt tot astma. Dit heet ook wel de ‘allergische mars’. Het HEPASmart-filter van de BRISE-luchtreiniger zorgt ervoor dat pollen en vervuilende organismen als bacteriën, effectief uit de lucht worden gefilterd.

Intussen heeft BRISE een nieuw filter toegevoegd aan haar assortiment: het BRISE Bio-filter dat voor nog meer bescherming zorgt, vooral nu in corona-tijd. Het Bio-filter is een nieuw type voorfilter, met uitsluitend ‘AMS-reinigingselementen’ en als belangrijkste actieve ingrediënt chloordioxide. Deze stof is door de World Health Organization (WHO) geclassificeerd als het veiligste sterilisatie-ingrediënt, met een eliminatiesnelheid van meer dan 98% op virussen en bacteriën. Door de exclusieve nanofilm verpakkingstechnologie is BRISE in staat dit element gedurende drie maanden langzaam af te geven.

Gebruik je medicijnen tegen hooikoorts, dan kunnen deze de symptomen van hooikoorts reduceren, maar minstens zo belangrijk is het om de stuifmeelpollen uit je huis te verwijderen. Het is raadzaam om, als je buiten bent geweest, bij thuiskomst van kleding te wisselen en de luchtreiniger al aan te hebben staan. Schakel de BRISE-luchtreiniger minstens een uur vóór thuiskomst in, zodat de pollen in huis alvast uit de lucht gefilterd zijn. Dit kan heel handig op afstand met de BRISE-app, bijvoorbeeld als je onderweg naar huis bent. Op deze manier houd je je huis vrij van pollen en eventuele andere verstorende stoffen, en heb je uiteindelijk minder medicatie nodig.

Share this Press article
分享在 facebook
分享在 twitter
分享在 linkedin
分享在 tumblr
分享在 telegram
分享在 email
分享在 reddit
\